dinsdag 21 augustus 2012

Uit de keuken van Lila & Lime

Vorige week kwam mijn moeder langs en we hadden zin om haar eens lekker te trakteren op lekkere dingetjes.
Een heerlijke aardbeienroomtaart, er kwam nog slagroom bovenop :)
Dit recept voor de bodem.
Room er bovenop. Deze kwam gewoon uit een pakje, anders kwam ik in tijdnood. Maar echte gemaakte room van eidooiers is echt heerlijk en heel gemakkelijk.
Maar ik moet nog wat experimenteren. Ik wilde graag een traditionele aardbeienslof maken zoals je ze bij banketbakkers koopt. En deze bodem kwam daar niet bij in de buurt, hoewel hij heel lekker was.


In het bovenstaande recept werd voor het deeg alleen de eidooiers gebruikt. Dus maakte ik schuimpjes van het eiwit (mijn moeder is er echt gek op).
Mmmmmmm....
En tussen de middag aten we deze heerlijke rode pestotaart. Echt een aanrader, gebakken op de plaat. Maar omdat we daar niet genoeg aan hebben bakte ik er nog eentje in een bakblik.
Ik heb de rode ui vervangen door rode paprika. Twee pakjes bladerdeeg gebruikt en het verdere recept maal 2 gedaan. Dit was voldoende voor 3 volwassenen en 3 kinderen waarvan er 2 al eten als slootgravers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Superleuk dat je me laat weten wat je vindt!