Ja, zelf frisdrank maken.
Een probiotische, suikerloze frisdrank. Sprankelend, prikkelend, verfrissend, dorstlessend. Met citroen, sinaasappel, limoen, kiwi, je eigen fantasie is de enige beperking.
Dat kan met waterkefir. Ik hoorde ervan via dit bericht. En zeg nou zelf, ziet dat er niet lekker uit op deze foto, die ik van ditzelfde blog plukte. Ja, dat trok mij over de streep. Ik zocht informatie op internet en vond vele pagina's. Ik vond een plek waar ik de kefir kon bestellen. En sindsdien ben ik los.
Wat is waterkefir? Men weet het niet zeker. Het is een levend micro-organisme. Het "eet" suiker op en groeit daardoor. En dat kun je zien. Hoe kun je beginnen?
1. Neem een 1,5 liter weckpot.
2. Doe daar 4 eetlepels (ruwe ongeraffineerde) rietsuiker in, of oerzoet.
3. Doe er een halve citroen of sinaasappel in (biologisch, want bij de niet-bio zit veel troep in de schil).
4. Wacht twee dagen.
5. Zeef alles in een plastic zeef en giet het in de fles.
6. Laat nog een dagje koelen in de koelkast.
Lekker!! Het smaakt een beetje naar shandy. Ik vind het ook wel iets van Rivella hebben. En mijn man vond het wat hebben van ginger-beer. En dat is grappig, want in de verte schijnt de kefir daar familie van te zijn.
En zo zien de korrels eruit. Ze groeien aan, dus ik heb elke keer bij de nieuwe aanmaak weer nieuwe korrels.
Sinds een paar weken ben ik ook aan de water kefir. De melk kefir was me al langer bekent maar de water nog niet.
BeantwoordenVerwijderenJe kunt het water voordat je het in de koeling zet, ook aan lengen met sap. Een scheutje sap is al voldoende. Zo kun je oneindig varieren :D
Groetjes, Silvia
Wanneer in het proces moet je dan juist de kefir toevoegen?
BeantwoordenVerwijderenLijkt me wel eens leuk om te proberen, waar vond je jouw kefir?
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenJe mag me wel een mailtje sturen hannie at lilalime punt nl
VerwijderenNog nooit van gehoord. Interessant!
BeantwoordenVerwijderen